منوی اصلی
صفحه نخست alh luvtd ;kdn تبیان
درباره وبلاگ
با سلام خدمت شما فقط مطالبی که در قسمت 1- "مطالب،نواها ونماهای تولیدی وبلاگ" 2- :"مطالب و مقالات تولیدی نویسنده" 3- و قسمت : " نرم افزارهای تولیدی نویسنده وبلاگ" میباشد مربوط به نویسنده(بنده) وبلاگ است تمام این مطالب به تلاش خود نویسنده به دست آمده و از هیچ وبلاگی کپی گرفته نشده حتی سعی کرده ام که کالاهایی که دوستان دیگر معرفی کرده اند،معرفی نکنم تا کالاهای جدید را معرفی کنم اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم تشکر
صفحه ها
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 469829
تعداد نوشته ها : 42
تعداد نظرات : 5
این سایت را حمایت می کنم
Online User
Rss
لوگوی ما



لوگو دوستان

توليد ملي از نگاه رهبر معظم انقلاب

 


 براي دانستن اينكه اهداف سال توليد ملي چگونه محقق مي شود نيازمند شناخت مفاهيم هستيم. به همين دليل به معرفي مفهوم توليد ملي در گفتمان رهبري انقلاب پرداخته ايم.
رهبري-توليد ملي

1/1/1385

اگر بخواهيم اين پيشرفت، همراه با عدالت نصيب كشور و ملت ما شود، بايد با بهره مندي از همه تلاش هايي كه دولت هاي گذشته كرده اند و فرآورده هايي كه بر اثر تلاش هاي مسئولان گذشته براي ملت پديد آمده است، بر خلاقيت و توليد همت بگماريم؛ خلاقيت و توليد، ما اين ها را لازم داريم.

بيانات در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوي (عليه السلام)

10/4/1380

توانايي صنعتي، قابل انحصار نيست. اگر در جايي استعداد و ظرفيتي وجود دارد، به كل بخش صنعت قابل تعميم است. در بخش هاي توليدي ديگر نيز همين طور است. ما ده ها سد در اين كشور ساختيم. بنده به ياد مي آورم كه اوايل انقلاب در يكي از سدها نشست آب وجود داشت. آن روز بعضي افراد جمع شدند و گفتند: همان مهندس هايي كه اين سد را ساخته اند، بايد بگوييم از فلان كشور اروپايي بيايند و جلو نشت آب را از اين سد بگيرند. اما همين جوانان و نيروهاي مومن و متعهد و همين مديران دلسوز ما در اين چند سال، ده ها سد ساخته اند.

بيانات در ديدار مسئولان وزارتخانه هاي صنايع و بازرگاني

10/4/1380

من اخيراً به مسئولان محترم اين نكته را گفته ام، به رئيس جمهور محترم هم آن را موكداً گفتم كه پديده قاچاق و قاچاق فروشي، ضربه به اقتصاد و هويت ملي كشور و همه برنامه ريزي هاست. اين از لحاظ شرعي، يك عمل ممنوع و حرام قطعي است؛ چون موجب افساد است. جاي مقابله با فساد قاچاق، فقط مرزها نيست. جنس قاچاق را بايد دنبال كرد، تا آن جايي كه در معرض فروش قرار داده مي شود. جنس قاچاق، توليد داخلي ار تضعيف، اشتغال ناسالم را ترويج و اشتغال سالم را محدود مي كند. بخش بازرگاني و بخش توليد و صنعت مي توانند به هم كمك كنند. بازرگاني كشور مي تواند در خدمت ترويج توليدات داخلي قرار گيرد. ما به حمدالله در بخش هاي مختلف اقتصادي و در اصناف مختلف، انسان هاي مومن، خدوم، علاقه مند و دلسوز زياد داريم؛ چرا بايد به اين انگيزه هاي پاك و مطهر بدبين بود؟ همين اصناف و بازار كساني بودند كه در دوران اختناق به اين نهضت كمك كردند. امام فرمود: اصناف بازوي قدرتمند نهضتند همين طور هم بود؛ اين ها تلاش و مجاهدت كردند.

چرخه توليد در كشور، چرخه معيوبي بوده است. آن چه را كه ما در مجموعه توليدي كشور به دست مي آورديم، با مصرف بيشتر، هزينه بيشتر و دستاورد و بازده كمتر بوده است

 

بيانات در ديدار مسئولان وزارتخانه هاي صنايع و بازرگاني

1/1/1391

خوشبختانه «صندوق توسعه اقتصادي» در سياست ها تصويب شد؛ مجلس شوراي اسلامي آن را قانون كرد. امروز يك ذخيره با ارزشي در اختيار مسئولان هست؛ مي توانند اين را در اختيار توليد ملي بگذارند. بايد كار را تسهيل كنند؛ مجلس هم بايد همكاري كند، دولت هم بايستي همت كند تا بتوانند به توليد ملي رونق بدهند مردم هم- چه آن كه داراي سرمايه است، چه آن كه داراي قدرت كار است- بايد با ايجاد انفاق، همكاري كنند محصول داخلي را بايد مرغوب، با كيفيت و بادوام توليد كنيم. تا آن جايي كه بتوانيم، بايد قيمت تمام شده را ارزان تمام كنيم. اين كار، همكاري همه را مي طلبد بخش هاي گوناگون دولتي بايد در اين زمينه همكاري كنند- چه بخش هاي پولي و مالي، چه بخش هاي ديگر اقتصادي- مجلس هم بايد همكاري كند، تا بتوانند اين قضيه را در كشور ما تحقق ببخشند.

توليد ملي

بيانات در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوي (عليه السلام)

1/1/1391

يك هدف ديگر، اصلاح ساختار توليد و اصلاح ساختار اقتصاد كشور است. چرخه توليد در كشور، چرخه معيوبي بوده است. آن چه را كه ما در مجموعه توليدي كشور به دست مي آورديم، با مصرف بيشتر، هزينه بيشتر و دستاورد و بازده كمتر بوده است. طبق تشخيص كارشناسان اقتصادي- كه همه بر آن اتفاق نظر دارند- هدفمندي يارانه ها مي تواند اين را اصلاح كند؛ حالت پر مصرف و كم بازده را از توليد كشور بستاند و مصرف و بازده را در توليد متعادل كند.

بيانات در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوي (عليه السلام)

1/1/1385

من مي خواهم بگويم: ايهاالناس! هر كدام هر جا هستيد، بلند شويد، يك قدم به جلو بياييد؛ اگر در عالم عبادتيد، يك قدم به جلو بياييد؛ در عالم تحصيل، يك قدم به جلو بياييد؛ در توليد يك قدم به جلو بياييد؛ كارگر، يك قدم جلو؛ كارفرما، يك قدم جلو؛ استاد، يك قدم جلو؛ دانسجو، يك قدم جلو؛ مامور دولتي، يك قدم جلو؛ محقق حوزه و دانشگاه، يك قدم جلو. در آيين و فرهنگ پيامبر اعظم توقف نيست، ايستادن نيست، وامانده شدن نيست، تحجر نيست و نوميدي وجود ندارد؛ پيامبر ما با نوميدي جنگيد مسلمان سرشار از اميد است.

بيانات در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوي (عليه السلام)

8/1/1390

من امسال را «سال جهاد اقتصادي» اعلام كرده ام. معنايش اين است كه ملت ايران در اين برهه از زمان، جهادش به طور عمده در عرصه اقتصاد است. امروز ما آمديم اين منطقه را از نزديك بازديد كرديم. اين منطقه، يك منطقه اقتصادي است كه متكي است به توليد؛ و براي اقتصاد يك كشور، مهم ترين بخشي كه مي تواند يك شكوفايي پايدار را به وجود بياورد، توليد است؛ به خصوص آن بخش اقتصاد توليدي كه متكي است به دانش، متكي است به علم؛ اين جا اين جور است؛ هم اقتصادي است، هم توليدي است، هم علمي است؛ دانش بنيان است. اين، شايسته ملت ايران است. اگر يك روز مردم اين منطقه و مردم بخش هاي مختلف كشور در مقابل زورگويي و پررويي و زياده طلبي دولت هاي غارتگر و متجاوز، آن جور بايد مي ايستادند، امروز در مقابل آن قدرت ها شكل ايستادگي پيچيده تر است، حساس تر است، متنوع تر است؛ احتياج دارد به يك مجاهدت پيچيده و عميق.

توانايي صنعتي، قابل انحصار نيست. اگر در جايي استعداد و ظرفيتي وجود دارد، به كل بخش صنعت قابل تعميم است. در بخش هاي توليدي ديگر نيز همين طور است

بيانات در جمع مردم و كاركنان صنعت نفت عسلويه

1/1/1385

توليد يعني چه؟ مقصودم فقط توليد كالا نيست؛ توليد در يك گستره وسيع بايد شعار ملت باشد. توليد كار، توليد علم، توليد فن آوري، توليد ثروت، توليد معرفت، توليد فرصت، توليد عزت و منزلت، توليد كالا و توليد انسان هاي كارآمد؛ اين ها همه توليد است. رمز سعادت ملت ما در اين است كه در اين گستره وسيع، هم دولت و هم ملت، بر اين توليد همت بگماريم. اين تأمين كننده امنيت ملي و اقتدار و پيشرفت كشور است؛ اين يك جهاد است. من امروز به شما عرض مي كنم، هم به مسئولان و ماموران دولتي و هم به آحاد مردم، به خصوص به شما جوان ها؛ اين يك جهاد است. امروز توليد علم، توليد كار، توليد ابتكار، توليد كالا، كالاي مورد نياز مردم، توليد انسان كار آمد، توليد فرصت و توليد عزت، هر كدام از اين ها يك جهاد است. مجاهد في سبيل الله توليد كننده است؛ بايد هم علم را بياموزيم و هم علم را توليد كنيم. ما بايد يك كشور عالم بشويم.

توليد ملي

بيانات در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوي (عليه السلام)

13/7/1390

البته من شنيدم كه دستگاه ها و بانك ها و اين ها حمايت شان از توليدات داخلي هم ضعيف است؛ يك جاهايي آن توليد كننده ها به دليل عدم حمايت، به ورشكستگي كشيده مي شوند. با اين مسئله هم بايد حتما در خود دولت مقابله بشود؛ يعني دستور داده بشود.

بيانات در ديدار جمعي از نخبگان و برگزيدگان علمي

1/1/1391

شعار امسال را قرار داديم «توليد ملي»؛ دنباله اش توضيح داده شده: «حمايت از كار و سرمايه ايراني». يعني شما وقتي كالاي داخلي را مصرف مي كنيد، به كار گر ايراني داريد كمك مي كنيد، اشتغال ايجاد مي كنيد، به سرمايه ايراني هم داريد كمك مي كنيد، رشد و نمو ايجاد مي كنيد. اين فرهنگ غلطي است- كه متاسفانه در بخش هايي از ما حاكم است- كه مصنوعات خارجي را مصرف كنيم؛ اين به ضرر دنياي ماست، به ضرر پيشرفت ماست، به ضرر آينده ماست. همه مسئوليت دارند؛ دولت هم مسئوليت دارد، بايد از توليد ملي حمايت كند، توليد ملي را تقويت كند.

بيانات در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوي (عليه السلام)

بخش اقتصاد تبيان

 


منبع : همشهري اقتصاد


درمان اين «آفت اجتماعي»

بيماري فرهنگي «برتر شناختن كالاهاي خارجي نسبت به توليدات ملي حتي در صورت برابري و برتري كيفيت كالاهاي داخلي»، آن چنان بر پيكره ي جامعه ي ما نشسته كه در بسياري از موارد، توليدكنندگان داخلي براي جلب نظر هم وطنان به سمت خريد كالاي وطني، دست به دامان برندهاي معروف خارجي مي شوند و با مارك هايي كه به صورت فله اي تهيه مي شوند به اجناس خود رنگ و لعاب فرنگي مي دهند تا ايراني كالاي ايراني را در پوشش جنس خارجي خريدار باشد. اما آيا براي اين بيماري راه علاجي نيست ؟
اگرچه چالش هاي فرهنگي پس از ورود به بدنه ي اجتماع و نفوذ در باور افراد جامعه به سختي درمان پذيرند اما با عزمي ملي مي توان براي اصلاح ساختار فكري و شكستن اسطوره ي كيفيت برتر كالاهاي خارجي نيزچاره انديشي كرد. بخشي از اين درمان به نهادهاي فرهنگي و دستگاه هاي فرهنگ ساز جامعه باز مي گردد و بخشي نيز وظيفه توليدكنندگان است. درادامه بخشي از اين موارد را بررسي مي نماييم.



1. بهره گيري از ظرفيت رسانه ها؛

بي شك بخشي از تعصب مردم نسبت به برتري توليدات كشورهاي بيگانه به كم كاري نهادهاي فرهنگي و رسانه ها باز مي گردد. با مطالعه اي در چگونگي شكل گيري بسياري از برندهاي معروف در دنيا در مي يابيم اين برندها علاوه بر تلاش در توليدات كيفي و حفظ اين كيفيت، به خوبي از ابزار رسانه و تبليغات بهره جسته اند؛ تبليغات دامنه داري كه با بازاريابي مناسب و سنجش نياز مشتري و به تناسب زمان، هنوز هم ادامه دارد. در شرايطي كه فضاي رسانه اي كشور و تمامي ابزار تبليغاتي بدون قيد وشرط و تنها در ازاي دريافت پول بيشتر در اختيار معرفي و تبليغ كالاهاي خارجي قرار مي گيرد، انتظار انتخاب كالاي گمنام ايراني از سوي خريدار چندان منطقي به نظر نمي رسد.

بنابراين براي شكستن اسطوره ي كيفيت بالاي كالاي خارجي در ذهن افراد جامعه بايد اقداماتي صورت پذيرد؛ اقداماتي هم چون:

الف) نظارت بر تبليغات و محدود كردن تبليغات كالاهاي خارجي

ب) بهره جستن توليدكنندگان داخلي از ظرفيت رسانه‏ها و تكنيك هاي مناسب و به روز تبليغاتي

ج) معرفي كالاي ايراني، ويژگي ها و قابليت هايش از طريق ابزار رسانه

بهره گيري از اين تكنيك ها مي تواند افراد جامعه را با مزيت برندهاي ساخت داخل كه قيمتي به مراتب مناسب تر از نمونه ي خارجي خود دارند آشنا ساخته و مخاطب فهيم ايراني را در انتخاب و خريد كالاي ايراني ترغيب كند.

«دلبستگي به توليدات بيگانه» امري است كه رهبر فرزانه انقلاب از آن به «آفت اجتماعي» تعبير مي كنند.آفتي كه در دوران طاغوت و دوران هاي ظلماني گذشته ريشه دارد با اين تفاوت كه كه ما در آن دوران به طور مطلق وابسته قدرتهاي ديگر بوديم و خودمان هيچ توليدي نداشتيم، اما امروز گرايش به سمت وسوي كالاي خارجي و تفاحر به مارك هاي معروف با وجود توليدات مرغوب و مطلوب داخلي ، يك بيماري است ؛بيماري اي كه بايد علاج شود.

. آشتي صدا و سيما با كالاي ايراني؛

رسانه ها را شايد بتوان دستگاه توليد فرهنگ ناميد. در كنار فضاي باز تبليغات مستقيم كالاهاي خارجي، بسياري از فيلم ها، سريال ها و برنامه هاي رسانه ي ملي به عنوان پرمخاطب ترين رسانه ي كشور، فضاهاي لوكس تزيين شده با كالاهاي خارجي را به تصوير مي كشد و بر اساس دانش نشانه شناسي، اثر اين تبليغات غير مستقيم به مراتب از ترغيب مسقيم به خريد كالاي خارجي بيشتر است. در زندگي هاي آرماني به نمايش درآمده در رسانه ي ملي، اثري از كالاي ايراني مشاهده نمي شود. نقش رسانه ها به خصوص رسانه هاي پرمخاطبي هم چون صداوسيما در ايجاد «اعتماد ملي» براي اقبال به سمت كالاهاي ايراني بسيار تاثير گذار است. 

  • ادامه مطلب
X