منوی اصلی
صفحه نخست alh luvtd ;kdn تبیان
درباره وبلاگ
با سلام خدمت شما فقط مطالبی که در قسمت 1- "مطالب،نواها ونماهای تولیدی وبلاگ" 2- :"مطالب و مقالات تولیدی نویسنده" 3- و قسمت : " نرم افزارهای تولیدی نویسنده وبلاگ" میباشد مربوط به نویسنده(بنده) وبلاگ است تمام این مطالب به تلاش خود نویسنده به دست آمده و از هیچ وبلاگی کپی گرفته نشده حتی سعی کرده ام که کالاهایی که دوستان دیگر معرفی کرده اند،معرفی نکنم تا کالاهای جدید را معرفی کنم اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم تشکر
صفحه ها
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 471080
تعداد نوشته ها : 42
تعداد نظرات : 5
این سایت را حمایت می کنم
Online User
Rss
لوگوی ما



لوگو دوستان

 آيت الله يزدي در گفت وگوي اختصاصي با خبرگزاري حوزه تبيين كرد

  بايدها و نبايدهاي تحقق شعار«توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» 


  رييس جامعه مدرسين حوزه با تبيين بايدها و نبايدهاي شعار«توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني»، گفت: با نصب چند بنر و برگزاري سمينار، شعار رهبري محقق نمي شود، بلكه بايد مسئولان و مردم عملا آن را محقق نمايند. 


 

آيت الله محمد يزدي در گفتگوي اختصاصي با خبرگزاري حوزه با اشاره به نامگذاري امسال از سوي مقام معظم رهبري به نام سال "توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني" اظهار داشت: بيان اين مسائل تنها يك شعار صرف نيست، بلكه ناشي از ضرورت‌هايي است كه پرداختن و توجه به آن‌ها احساس مي‌شد.

وي افزود: نامگذاري سال‌ها در آغاز بيشتر رنگ و بوي فرهنگي داشت كه از جمله مي توان به سال "امام علي(ع)" در سال 1379  اشاره كرد، اما در نامگذاري سال هاي اخير با توجه به شرايط جامعه، به مسائل اقتصادي توجه بيشتري شد.

دبير شوراي عالي حوزه‌هاي علميه با اشاره به نامگذاري امسال به نام سال «حمايت از توليدملي، كار و سرمايه ايراني» گفت: تجربه چند سال اخير، ضرورت توجه به اين مسئله را نشان داده و از سويي ارتباطات مردمي رهبر معظم انقلاب نيز اثر خود را بر اين نامگذاري‌ها داشته است.

*محاسبات دقيق و كارشناسي شده در نامگذاري سال ها

آيت الله يزدي تاكيد كرد: مقام معظم رهبري به عنوان رهبري دلسوز مي‌خواهد كشور را به سمت پيشرفت هدايت كند و قواي سه گانه بايد با او همراه شوند، آقا با محاسبات دقيق و كارشناسي شده و ديدن شرايط جامعه چنين شعاري را مطرح فرمودند؛ نه به عنوان ناصح و مرشدي كه يك مطلبي را گفته باشند ويا فرمانده كلي كه همه نيروها بايد از فرامين او اطاعت كنند؛ بنابراين شعار امسال يك عامل پيش برنده و رشد دهنده كشور است.

*نامگذري ها صرفا شعاري نيست

رييس جامعه مدرسين حوزه با بيان اين كه با اين نام گذاري‌ها، توقع مقام معظم رهبري براي انجام يك سري كارهاي اجرايي و عملي  نمايان شده است، افزود: در نامگذاري امسال، صرف اين كه شعاري داده شده باشد و يا بحث ساده اي انجام شود، منظور نيست، بلكه اهداف دقيقي پشت آن وجود دارد.

آيت الله يزدي با ذكر خاطره اي از سال امام علي(ع) خاطرنشان كرد: در سالي كه به نام سال حضرت امير(ع) نامگذاري شد، كارهايي توسط نهادهاي مختلف انجام شد؛ وقتي اين فعاليت‌ها را ‌ديدم با خود گفتم چرا نبايد كاري انجام دهم؟ همين عامل سبب شد كه با نگاه پژوهشي، يك دور كامل به نهج البلاغه مراجعه و درباره نظر حضرت امير(ع) نسبت به دنيا، بحثي را  پيرامون اين كه آيا دنيا از نظر حضرت پسنديده است يا مذموم؟ يا اين كه دو معناي متفاوت دارد؟ انتخاب كردم و كار پژوهشي مختصري انجام شد كه نتايج خوبي هم به همراه داشت؛ البته كارهاي بسيار خوب ديگري غير از اين كار انجام شد.

*نقش نظام و مردم در عرصه اقتصاد

وي با اشاره به اين مطلب كه  اين نامگذاري ها برروي بسياري از نهادها و اشخاص و به خصوص مسئولان تأثير گذار است. گفت: نام گذاري‌هاي فرهنگي نقش تبليغاتي  و اثرگذار قابل قبولي در فرهنگ عمومي جامعه داشت، اما در عرصه مسائل اقتصادي كه در چندسال اخير نامگذاري‌ها حول محور آن صورت گرفته، نيازمند اقدامات اجرايي و عملي مطالعه شده دقيق است؛ چون در عرصه اقتصاد نظام و مردم هر دو نقش دارند.

آيت الله يزدي، نامگذاري امسال را در امتداد سال "همت مضاعف و كار مضاعف" دانسته و گفت:  امسال بايد به دنبال آن باشيم با تلاش مضاعف در راستاي حمايت عملي از توليدات داخلي و كار و سرمايه ايراني گام برداريم.

*با بنر و سمينار شعار رهبري محقق نمي شود

 وي ادامه داد: مسئولين مي بايست به گونه‌اي برنامه ريزي كنند، اگر به طور مثال اواسط يا اواخر سال، از وزيري سؤال شد، براي تحقق شعار رهبري چه اقداماتي انجام داده ايد؟ پاسخي در خور شأن مطالبات رهبري براي آن داشته باشدو فقط به نصب چند تابلو و بنر در خيابان‌ها و يا برگزاري چند سمينار در اين خصوص اكتفا نشود؛ زيرا هدف اصلي اين نيست.

رييس جامعه مدرسين حوزه اضافه كرد: هدف اصلي آن است كه نتيجه كار در زندگي مردم ملموس شود و تاثير آن در اقتصاد خانواده‌ها، اقتصاد افراد و اصناف مختلف در بازار ديده شود.

*شخص رييس جمهور و دولت مسئوليت دارند

نايب رييس خبرگان رهبري با بيان اين كه مخاطب اصلي اين شعار در درجه اول دولت به ويژه وزراي اقتصادي هستند، تاكيد كرد: كل دولت  و شخص رئيس جمهور مي بايست به گونه اي برنامه ريزي و عمل كنند كه اهداف اصلي شعار مقام معظم رهبري  حاصل شود؛ يعني به طور ملموس بتوان گفت توجه به كار و اشتغال نسبت به گذشته بيشتر شده است، موانع توليد برطرف گرديده و كيفيت و كميت  و رقم محصولات و توليدات از رشد قابل قبول و كاملا محسوسي برخوردار شده است.

*وظايف مردم و سازمان هاي مردمي

 آيت الله يزدي، مخاطب دوم شعار امسال را مردم و سازمان‌هاي مردمي فعال در زمينه مسائل اقتصادي همچون معتمدين تجاري و اقتصادي دانسته و با اشاره به وظايف فعالان عرصه اقتصاد، افزود: بازرگانان و صاحبان شركت‌ها و كارخانه هاي بزرگ  توليدي و مؤسسات اقتصادي حتي بخش‌هايي كه كارهاي توزيعي و تبليغي انجام مي دهند، مخاطب اين پيام هستند؛ اين گروه‌ها واقعا بايد به شكلي فعاليت كنند، اگر از آنان پرسيدند براي تحقق شعار حمايت از كار و  و ارتقاء توليد ملي چه كار كرده ايد؟ پاسخي داشته باشند.

*تاكيد بر حل ريشه اي معضل اشتغال

وي با اشاره به ضرورت توجه جدي به حل ريشه اي مسئله اشتغال، ابراز داشت:  هرسال در بحث ايجاد اشتغال سهم دستگاه هاو موسسات مختلف را تعيين مي كنند و در پايان هم  اگر از رئيس آن سازمان و يا مؤسسه پرسيده شود، شما چه مقدار اين كار را عملي كرده ايد؟ آماري ارائه مي‌دهند و بعد معلوم مي‌شود با يك كار جزئي و كوچك10 يا 20 نفر را مشغول كرده اند  و اين رقم را ايجاد كننده اشتغال عنوان مي‌كنند و شايد آن را به  مسئولان اجرايي هم ارائه دهند و آن‌ها هم خيال كنند واقعاً اشتغال ايجاد شده است!

رييس جامعه مدرسين حوزه يادآورشد: اشتغال در حقيقت آن است كه بازخورد بيروني مؤثر در زندگي مردم داشته باشند.

*همه در قبال شعار آقا مسئوليت دارند

آيت الله يزدي خاطرنشان كرد: به نظر بنده مخاطب سوم شعار آقا بعد از مسئولان اجرايي، مردمي هستند كه به نوعي دستي در مسائل اقتصادي و كار و توليد و توزيع دارند. چه به شكل جمعي و چه فردي.

دبير شوراي عالي حوزه هاي علميه با تاكيد بر ارتقاء فرهنگ عمومي جامعه در استفاده از كالاي ايراني، گفت: نكته ديگري كه مي تواند به تحقق شعار«توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» كمك كند، فرهنگ سازي استفاده از كالاي ايراني است. كه مي بايست صدا وسيما و ساير رسانه ها در اين زمينه نقش فعالي را ايفا نمايند.  

*انتقاد از گرايش به استفاده از كالاي خارجي

وي با انتقاد از گرايش به استفاده از كالاي خارجي در جامعه، ابراز داشت: اين فرهنگ مخصوصا در بين خانم‌ها و جوان‌هايي كه تازه وارد زندگي مي‌شوند، رواج بيشتري دارد و تصور مي كنند اگر كالايي مارك خارجي داشته باشد، برتري دارد!

آيت الله يزدي ادامه داد: گزارشات نشان مي‌دهد، برخي از مؤسسات و شركت ها تجاري، جنس داخلي را تهيه و مارك خارجي بر روي آن مي‌زنند و چون مشتري دنبال كالاي خارجي است، آن را به عنوان كالاي خارجي به فروش مي رسانند!؛ اين مسئله نشان از گرايش فرهنگ خانواده ها به استفاده ازكالاي خارجي دارد كه آن را ارزش مي دانند.

*ضرورت اصلاح فرهنگ عمومي

نايب رييس خبرگان رهبري تاكيد كرد: بايد اين فرهنگ اصلاح و با آن مبارزه شود؛ زيرا  صد در صد غلط است و به توليد داخلي و اقتصاد جامعه ضربه مي زند.

وي  يادآور شد: حتي‌الامكان افراد بايد به دنبال كالاهاي توليد داخل باشند، حتي اگر كالاي داخل كيفيت پايين تري دارد، بلكه بايد كاري كرد كه كيفيت آن ارتقاء پيدا كند.

آيت الله يزدي خاطرنشان كرد: زماني كه گاندي براي استقلال هند با انگليسي‌ها مبارزه مي‌كرد، يكي از مهمترين كارهاي او تحريم كليه پارچه‌هاي انگليسي  واستفاده از پارچه هاي توليد هندوستان بود؛ اين مسئله باعث شد، بسياري از توليد كنندگان پارچه و فروشندگاني كه با انگليس رابطه داشتند، ورشكست شوند و آهسته آهسته اين فرهنگ در بين مردم هندوستان رايج شد كه لباس هاي هندي را بپوشند و وابسته به انگليس نباشند.

دبير شوراي عالي حوزه هاي علميه با اشاره به اين كه الان در كشور ما پارچه‌ها و لباس‌هايي توليد مي‌شود كه به اقرار متخصصين و كارشناسان از بسياري از پارچه‌هاي خارجي برتر و بهترند، گفت: بايد فرهنگ عمومي را اصلاح كرد و به مردم گفت "اگر مي‌خواهيد فلان كالاي مورد نظر خود را بخريد، بدانيد كه كشور ما يك كشور غني است  واز مواد غذايي، دارويي، تزئيني و ... گرفته تا مواد آرايشي؛ همه در ايران توليد مي‌شود و هيچ نيازي به استفاده از اجناس خارجي نيست".

رييس جامعه مدرسين حوزه با بيان اين كه اگر مي‌خواهيم كاري انجام دهيم، بايد در كنار كارهاي عملي به فرهنگ سازي هم توجه كنيم، تاكيد كرد: بايد با فرهنگ عمومي مردمي كه محصولات خارجي را بر محصولات داخلي ترجيح مي‌دهند، مبارزه كرد.

آيت الله يزدي يادآورشد: در اين مبارزه در درجه اول صدا و سيما  و بعد هم بسياري از شخصيت‌هاي برجسته از طريق رسانه‌هاي ارتباط‌جمعي، سخنراني‌ها ميزگردها و ... مي توانند به ايفاي نقش بپردازند.

*خنثي سازي تحريم ها

نايب رييس مجلس خبرگان رهبري در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تاثير شعار«توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» در خنثي سازي تحريم‌ها، گفت: تحريم كنندگان به اين مسئله رسيده اند كه تحريم‌ عليه ملت ايران كارساز نيست و حتي گاهي تحريم‌ها باعث شده مهم تر از مسئله توليد، به منبع توليد؛ يعني علم و تكنولوژي دست يابيم و در بسياري از عرصه ها به خودكفايي برسيم و حتي صادر كننده هم باشيم.

وي ادامه داد: زماني كه مواد اوليه يك كارخانه داخلي از خارج تأمين مي‌شود، چنانچه در تحريم‌ها دچار مشكل ‌شود در صدد دستيابي به راه حلي معقول و منطقي برمي‌آيد تا، مواد اوليه را در داخل به دست آورد.

*تحريم يك فرصت است

دبير شوراي عالي حوزه اضافه كرد: امروز مواد اوليه در داخل كشور وجود دارد و تحريم‌ها فرصتي است كه ما در صدد استخراج اين مواد برآييم؛ براي مثال در بحث دارو، كم و بيش تقريبا 97 الي 98 درصد داروهاي مملكت در خود كشور توليد مي‌شود؛ در حالي كه 10 - 15 سال پيش اين گونه نبود و تحريم‌ها ما را به اين جا رسانده است.

آيت الله يزدي خاطرنشان كرد: گاهي هم با تدبيرهايي كه در كشور ما وجود دارد، كالاي خارجي تحريم شده  موردنياز، با واسطه هايي تامين و كار و توليد هرگز متوقف ‌نمي شود.

رييس جامعه مدرسين ابراز داشت:  البته منكر اين مسئله نيستم كه تحريم بي تأثير هم نخواهد بود، اما براي كشوري كه نمي خواهد فقط بخورد و بخوابد، بلكه مي‌خواهد خودش كار و توليد كند و استقلال داشته باشد، تحريم اثر مثبت دارد؛ به طوري كه تلاش مي كند با غلبه بر مشكلات، به خودكفايي برسد و بي نياز از ديگران باشد.

*وظايف حوزه و حوزويان

 آيت الله يزدي همچنين با اشاره به وظايف حوزه و حوزويان در قبال منويات و مطالبات مقام معظم رهبري، گفت: بدون شك روحانيت از شبكه تبليغي بسيار فراگير و نفوذ معنوي فراواني در بين مردم برخوردار است و اصولا توجهي كه مردم به روحانيت دارند، به ديگر دستگاه‌هاي تبليغي ندارند؛ البته صدا و سيما به لحاظ جايگاه حكومتي جاي خود را دارد، ولي كاري كه روحانيون در برخي ايام تبليغي از جمله فاطميه، محرم، ماه مبارك رمضان و ... انجام مي‌دهند؛  در فرهنگ سازي و ارتقاء سطح معنوي جامعه  نقش و اثرگذاري فوق العاده اي دارد.

دبير شوراي عالي حوزه هاي علميه با تاكيد بر اين كه مسئولان و نهادهاي متولي اعزام مبلغ  مي بايست محتواي تبليغي را متناسب با موضوعات روز در اختيار مبلغان قرار دهند و آنان را با اولويت هاي مهم تبليغي آشنا كنند، افزود: روحانيون مي توانند با تبيين شعار"توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني"، فرهنگ عمومي استفاده از كالاهاي داخلي را ترويج داده و گام هاي موثري را در راستاي تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب بردارند.

*تاكيد بر دوري از شعار زدگي

آيت الله يزدي در پايان ابراز اميدواري كرد: در سال جاري شاهد تلاش ها و كاركردهاي عملي مسئولان و ...  در راستاي حمايت از توليدات داخلي و كار و سرمايه ايراني به دور از هرگونه شعارزدگي باشيم .

گفت‌وگو: علي  علي زاده فرد

منبع: خبرگزاري حوزه

چهارشنبه هجدهم 5 1391 9:23

مدير كل بازرسي استان قم از توجه و اهتمام ويژه اين سازمان در سال توليد ملي نسبت به رفع كاستي ها و نارسايي ها در عرصه توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني خبر داد. 


 

به گزارش خبرگزاري حوزه، آقاي فرزادنيا ، صبح امروز طي سخناني در نشست مطبوعاتي ضمن گراميداشت ياد و خاطره آيت الله شهيد بهشتي، معمار دستگاه قضايي اظهار داشت: سازمان بازرسي كل كشور بر اساس اصل 174 قانون اساسي، يكي از سازمان هاي زيرمجموعه قوه قضاييه مي باشد كه به طور مستقيم زير نظر رييس اين قوه قرار دارد.

وي با اشاره به اين كه سازمان بازرسي، از جمله سازمان هاي مهم نظارتي كشور به شمار مي رود، گفت: حجم اختيارات و وظايف اين سازمان در امر نظارت بر كليه سازمان ها و نهادهاي دولتي و انقلابي و موسسات عمومي غيردولتي فراوان و قابل توجه است.

مدير كل بازرسي استان قم اضافه كرد: در شرايط كنوني حجم اختيارات اين سازمان در راستاي انجام وظايف نظارتي خود نسبت به گذشته بيشتر شده و در قانون جديد كه يكي دو سالي اجرا مي شود، ساز و كارهاي خوبي براي نظارت اين سازمان فراهم شده است.

وي همچنين ابراز داشت: در طول سال ، دست كم هزار مورد شكايت و اعلاميه از ناحيه مردم به واصل مي شود كه البته بيشترين شكايت ها مربوط به شهرداري و نيز شركت هاي دولتي خدمات رسان همچون توزيع برق، آب و فاضلاب و ... است.

فرزادنيا در ادامه با اشاره به جديت و فعاليت قابل توجه اين سازمان در عرصه نظارت بر معاملات دولتي گفت: با نظارت ها و بازرسي هاي ما ، 10 مناقصه و مزايده دستگاه هاي اجرايي، ابطال شده و همچنين بيش از يك صد مورد تذكر داده شده است.

وي با اشاره به نام گذاري سال جاري از سوي مقام معظم رهبري به عنوان سال توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني بيان داشت: سازمان بازرسي در اين سال، برنامه ها و سياست هاي خاصي در راستاي شناسايي آسيب ها و نارسايي هاي بخش توليد و نيز تاكيد بر الزامات توليد ملي در سطح استان در دستور كار خود قرار داده تا انشاالله شاهد بهبود فضاي كسب و كار و نيز نهادينه كردن توجه به مصرف توليدات داخلي باشيم.

مدير كل بازرسي استان قم همچنين در خصوص بازرسي هاي برنامه اي اين سازمان گفت: يكي از كارهاي بسيار خوبي كه در سال گذشته انجام شد، ايجاد سامانه رسيدگي ملي به شكايات بود كه سرعت رسيدگي را به طرز قابل توجهي افزايش داده است.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اين كه در فصل بهار امسال، از سوي اين سازمان در قم 8 برنامه بازرسي انجام شده است، اظهار داشت: براي فصل تابستان نيز ما 8 برنامه در دست انجام داريم.

فرزادنيا همچنين خاطرنشان كرد: در سال 90 و سه ماه اول سال جاري در مجموع 20 تخلف و جرم از سوي بازرسان اين سازمان كشف شده كه از اين تعداد 6 مورد كيفري بوده است و بقيه مربوط به هيئت تخلفات اداري، ديوان عدالت اداري و نيز دادسراي ديوان محاسبات مي باشد.

منبع: خبرگزاري حوزه

چهارشنبه هجدهم 5 1391 9:21

براي ديدن قسمت اول كليك كنيد


براي ديدن قسمت دوم كليك كنيد


و- فعاليتهاي مربوط به حوزه امنيتي و حفاظتي:

۱- آيا مي دانيد كه؛ ايجاد موسسات و شركتهاي حفاظتي، حراستي و انتظامي مي تواند به عنوان يك شغل مورد توجه قرار گيرد؟

۲- آيا مي دانيد كه؛ در بسياري از كشورهاي دنيا ايجاد موسسات تحقيقاتي و كارآگاه خصوصي، كاملا متداول مي باشد؟

۳- آيا مي دانيد كه؛ ايجاد موسسات ارائه دهنده سيستمهاي امنيتي و حفاظتي، يكي از راههاي كسب درآمد مي باشد؟

 ز- گردشگري و جذب توريست:

۱- آيا مي دانيد كه؛ در دنياي ماشيني عصر جديد، سكونت در خانه هاي سنتي و استفاده از امكانات كاملا قديمي و سنتي در روستاها و مكانهاي طبيعي و حتي دور افتاده در كشورهاي مختلف دنيا و از جمله ايران، طرفداران فراواني داشته و يكي از زمينه هاي بسيار پر سود گردشگري و صنعت توريسم به شمار مي رود؟

۲- آيا مي دانيد كه؛ صنعت قنات، كوير ايران، كوههاي مريخي در بوشهر، سياه چادرهاي عشايري و ديگر جاذبه هاي اختصاصي ايران، از قابليتهاي فراواني براي ايجاد موسسات گردشگري و جلب توريست برخوردار است؟

۳- آيا مي دانيد كه؛ مي توانيد ايجاد مجتمعهاي اقامتي سنتي و يا مدرن در دل كوير را نيز به عنوان يك فرصت شغلي استثنايي مورد توجه قرار دهيد؟

۴- آيا مي دانيد كه؛ همواره هزاران توريست داخلي و خارجي وجود دارند كه به شدت علاقمند هستند كه مدتي زندگي در سياه چادرهاي عشايري و همراهي با كاروانهاي كوچ عشايري را تجربه كنند؟

۵- آيا مي دانيد كه؛ شتر سواري در كوير، مسافرت با دليجان، كالسكه يا حتي ارابه مي تواند به يك جاذبه گردشگري براي جهانگردان تبديل شود؟

 ط – تجارت و بازرگاني:

۱- آيا مي دانيد كه؛ در صورت آشنايي با بازار نفت، خريد و فروش نفت كشور به عنوان يك محصول پر سود، براي تمام علاقمندان به فعاليت در اين عرصه امكان پذير شده است؟

۲- آيا مي دانيد كه؛ مي توانيد با ثبت شركت يا مشاركت در پروژههاي بين المللي، نسبت به صدور خدمات فني و يا سرمايه گذاري در ساير كشورها نيز اقدام نماييد؟

 ي- مشاغل خانگي:

۱-       انواع صنايع دستي در موضوعات مختلف، همچنان مشتريان داخلي و بويژه خارجي فراواني دارد.

۲-        تايپ متن يا اپراتوري رايانه يكي ديگر از مصاديق كار در خانه محسوب مي شود.

۳-       ماكت سازي در زمينه هاي مختلف مي تواند در خانه نيز انجام شود.

۴-       توليد نرم افزارهاي رايانه اي كار پرسود ديگري است كه مي توان در محيطهاي مختلف مانند خانه به انجام آن اهتمام ورزيد.

۵-       توليد پوشاك در اشكال مختلف از قديم الايام در خانه ها رواج داشته است.

۶-        تهيه و توليد تابلوهاي نقاشي كار مناسبي است كه توليد آن در خانه به سادگي ممكن است.

۷-       ترجمه كتب و متون فارسي به ساير زبانهاي خارجي و بالعكس هم در محيط خانه امكان پذير است.

۸-        جستجوي مطالب مورد نظر موسسات و مراكز دولتي و غير دولتي يا مطالب پژوهشي براي محققين و پژوهشگران در اينترنت را هم مي شود در خانه انجام داد.

۹-        توليد ترشيجات و انواع مربا از موضوعاتي بشمار مي رود كه از ديرباز هزينه بسياري از خانواده ها را تامين مي نمايد.

۱۰-   در سالهاي اخير، تهيه و عرضه غذاهاي سنتي و خانگي نيز به يك شغل خانگي تبديل شده است.

      « ضمن تشكر از شما مراجعه كننده گرامي، انتظار مي رود، اين فهرست با همكاري شما عزيزان، هر روز بيش از پيش تكميل و معرف هزاران فرصت شغلي موجود در كشور گردد».

منبع:ره توشه(احمد رضا هدايتي)

اشتباهات خودروسازان

وضعيت خودورسازان در حال حاضر چگونه است؟ آيا تحريم هاي بين المللي عليه خودروسازان ايراني اين صنعت را با خطر ورشكستگي مواجه خواهد كرد؟ چه بايد كرد؟ چرا بخش خصوصي در ايران نمي تواند وارد فعاليت خودورسازي شود؟ آيا سرمايه گذاري‌هاي مشترك خودروسازان ايراني باشركت ها خارجي به اين صنعت كمك خواهد كرد؟

گروه اقتصادي برهان؛ موضع خداحافظي خودرو سازان خارجي از كشورمان و به خصوص «پژو» دلهره‌هاي خاص در «ايران خودرو» و متقاضيان اين برند ايجاد كرده است و همه اين سؤال را مي‌پرسند كه قرار است چه اتفاقي رخ دهد. برخي‌ها اين اتفاق را مثبت تلقي مي‌كنند و مي‌گويند بالاخره دست پژويي‌ها از بازار بكر ايران كوتاه شد و ديگر محصولات قديمي اين مجموعه توسط ايران خودرويي‌ها توليد نمي‌شود و از سويي خودكفايي در توليد مطرح مي‌شود اما برخي‌ها هم نگراني از اين دارند كه ايران خودرو ضربه خواهد خورد و به يك‌باره عرضه نسبت به تقاضا افت شديدي مي‌كند و قاعدتاً بروز چنين اتفاقي گراني خودرو را سبب مي‌شود؛ هم‌چنين افراد زيادي به دليل بسته شدن خطوط توليد از كار بيكار خواهند شد.

درست است كه خودروسازان مي‌توانند علاجي را پيدا كنند اما كارشناسان اميدوارند با خروج برندهاي مختلف نگرش خودروسازان نسبت به توليد متفاوت شود. «دكتر علي خاكساري» استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبليي و كارشناس صنعت خودرو در اين باره گفت‌وگويي انجام داده است كه در ادامه مي‌آيد.

در مورد قطع رابطه‌ي پژو با ايران چه نظري داريد و آيا اين روند، توليدات داخلي را از نظر حجم توليد متأثر مي‌كند؟ ايران در اين رابطه چه كارهاي مي‌تواند انجام دهد؟

به نظر بنده اين موضوع كاملاً قابل پيش‌بيني بود. در شرايط ايجاد شده اشتباه از پژو نيست بلكه اشتباه از ايران خودرو است. در دو دهه‌ي گذشته ايران خودرو كاملاً خود را به شركت پژو وابسته كرده است و البته به ساير شركت‌هاي فرانسوي هم وابستگي‌هايي ايجاد شده است كه اين امر از نظر علم اقتصاد اشتباه است چرا كه يك بنگاه اقتصادي براي آينده‌ي خود و پيشرفت در اين بخش نبايد فقط با يك مجموعه كار كند. بروز چنين اتفاقي مانع از رقابت پذيري خواهد شد و هر زمان كه شركت فرانسه بخواهد مي‌تواند توليدات تحت ليسانس را تحت الشعاع قرار دهد.

اشتباه بزرگ در صنعت خودرو ضمن خسارت‌هاي قابل توجه در نيروي انساني، اقتصادي و زيست محيطي، وابستگي بي‌چون و چراي صنعت خودروسازي به پژو و شركت‌هاي اقماري اين بخش بود. البته ايران به «رنو» و «سيتروئن» هم در حال اتكاست و به طور قطع طي ماه‌هاي آينده شاهد خداحافظي اين مجموعه‌ها هم خواهيم بود. در مورد پژو هم هشدارها داده شده بود كه به مرور مهندسان داخلي با رويكردي متفاوت نسبت به طراحي و توليد خودرو اقدام كنند و در اين راستا از برندهايي كه به صورت انحصاري كار مي‌كنند و اجازه‌ي ورود براي داخلي سازي را نمي‌دهند، اجتناب بورزند. متأسفانه به رغم بيان تمام اين صحبت‌ها، خودروسازان كار خود را كردند و اكنون چنينن وضعيتي حاصل شده است.

شركت‌هاي فرانسوي با انحصاري كه در صنعت خودروسازي ايجاد كردند به راحتي با در اختيار داشتن يك برگ برنده، ايران را تحت فشار قرار دادند و حتي قيمت‌هاي خود را بالاتر از قيمت واقعي بردند و از آن جا كه ايران مجبور است براي حفظ توليد و اشتغال گام بردارد، آن‌ها موفق اين ميدان مي‌شوند. چه بسا ديده شده كه شركاي فرانسوي باعث ضررهاي هنگفت خودروسازان ايراني شده‌اند. طبيعي است كه اين مشكل ناشي از عملكرد مديران و سياست‌گذاران است. در همه جاي دنيا براي اين كه توليد، قيمت و كيفيت مناسب‌تري داشته باشند از مجموعه امكانات موجود در سطح دنيا استفاده مي‌كنند و اين دقيقاً عكس ايران است.

  • ادامه مطلب
سه شنبه دهم 5 1391 5:33

حمايت از توليد و ورود به عرصه رقابت

 


گاهي براي مسائل بزرگ راه حل هايي بديهي در دسترس است. در اين نوشتار به ذكر چند نكته ساده و اثرگذار در حمايت از توليد داخلي اشاره شده است


توليد ملي

سال 90 با فراز و فرود هاي شديد اقتصادي در اجراي طرح هدفمندي يارانه ها، رشد و شكوفايي بورس كشور، تحريم هاي سخت اقتصادي، تورم هاي ماهيانه، نبود ثبات در قيمت ارز و سكه و... گذشت و مردم با اخبار اقتصادي فراواني در اين سال روبرو شدند. اما سوال از موفقيت بر انجام دستور رهبري يعني جهاد اقتصادي باقي است.

آنچه كه از فرمان بر جهاد اقتصادي برمي آيد، تلاش حداكثري بر شكوفايي اقتصادي است كه شاخص هاي رشد سرانه توليد ناخالص، رشد شاخص بورس، گردش مالي در سراسر نقاط كشور، فعال شدن بخش هاي خصوصي و تعاوني، اشتغال حداكثري نيروي انساني و افزايش رفاه عمومي است كه مي تواند نمرات همه مردم و بخصوص مسئولين در موفقيت باشد.

سال جديد بعد از تاكيد هاي متعدد رهبري در ديدار توليدگران، كارگران و فعالان اقتصادي بر استفاده مردم از توليد داخل در كالاهاي مشابه، سال كارآفريني و حمايت از توليد داخلي نام گرفت تا هم اكنون نقش مردم در جهاد اقتصادي بيش از پيش روشن شود.

اولين نكته اي كه از طرف مردم در استفاده از توليد داخل مطرح مي شود، كيفيت كالاهاي داخلي است كه معمولا كمتر از مشابه خارجي است. هر چند تاكيد همه مسئولين بر ارتقاي كيفيت است اما متاسفانه هنوز در برخي كالاهاي خصوصا عمده و فراگير همچون خودرو و وسائل خانه كيفيت پايين آن سبب دلخوري مصرف كننده مي شود. اين درحالي است كه مصرف توليد داخل سبب گردش مالي فراوان داخلي، اشتغال زايي، ارتقاي شاخص‌هاي بورس و در نتيجه شكوفايي اقتصادي مي شود.

سال جديد بعد از تاكيد هاي متعدد رهبري در ديدار توليدگران، كارگران و فعالان اقتصادي بر استفاده مردم از توليد داخل در كالاهاي مشابه، سال كارآفريني و حمايت از توليد داخلي نام گرفت تا هم اكنون نقش مردم در جهاد اقتصادي بيش از پيش روشن شود

بنابراين در سال حاضر توليد كنندگان به حمايت مسئولين و مردم به‌صورت دو جانبه احتياج بيشتري دارند، خصوصا با توجه به اجراي قانن هدفمندي يارانه ها و اصلاح قيمت هاي انرژي، اگر مردم از توليد داخل استفاده نكنند، درآمدها با هزينه ها تناسب نيافته و به طور حتم توليد با شكست مواجه مي شود. البته يكي از دلايلي كه معمولا براي عدم كيفيت مناسب توليد داخل اشاره مي شود، رقابتي نبودن عرصه توليد در بازار هاي جهاني است.

بايد توجه داشت كه وقتي مي توان به عرصه رقابت وارد شد كه شرايط برابري وجود داشته باشد. به عبارت ديگر، از دشواري هاي اوليه فرآيند توليد گذر شده باشد، درآمدها با هزينه ها تناسب داشته باشد، نيروي انساني مناسب در اختيار باشد و ديگر موارد كه سبب وجود يك رقابت برابر با توليد كننده هاي جهاني خواهد شد. هرچند مي توان بين توليد كنندگان داخلي به عرصه رقابت دامن زد.

توليد ملي

با اين وصف مي توان به سياست هاي زير جهت رشد فرآيند توليد داخل توجه كرد:

1. وضعيت سنجي شرايط اقتصادي در زمان هاي كوتاه و بلند (سه ماهه، يكساله، پنج ساله و...):

قوت هاي داخلي (مانند استعدادهاي سرشار نيروي انساني، نيروي انساني جوان، وجود منابع طبيعي)، ضعف هاي داخلي (كشمكش هاي سياست اقتصادي، اختلاف هاي بين قوه ها، عدم هماهنگي بين دستگاه هاي اجرايي)، تهديدهاي خارجي (تحريم هاي اقتصادي و تهديدهاي جنگي)، فرصت هاي خارجي (كشورهاي همسايه كه آماده مصرف توليدات و خدمات داخلي)

2. كنترل مبادي واردات كالاهاي مشابه كالاي توليد داخل در صورت پاسخ گويي به نياز داخلي با افزايش گمركات، و حتي قطع واردات موارد خاص

3. تسهيل ورود سرمايه داران خصوصا واردكنندگان به توليد داخل با وضع قوانين جديد و ارائه مجوزهاي خارج از نوبت

4. تشويق توليد كنندگان به استفاده از نيروي بومي با حمايت دولت در صورت وجود هزينه هاي احتمالي همچون آموزش و بهره وري بيشتر

5. تسهيل و تشويق بخش خصوصي براي سرمايه گذاري در خدمات زود بازده همچون صنعت گردشگري با ارائه وام هاي با نرخ سود پايين

6. جهت گيري تبليغات عمومي در تشويق مردم به سرمايه گذاري در توليد براي آينده اي بهتر

بخش اقتصاد تبيان

منبع : رجانيوز

سه شنبه دهم 5 1391 4:58

فرهنگ كار در كشور چگونه است؟

 


با نام گذاري سال جديد با عنوان"توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني" بر آن شديم تا زنجيره اتصال دو عامل ملي، يعني توليد و سرمايه را كه همان كار معرفي شده است را مورد بازشناسي قرار دهيم.
كار

از جمله مهم ترين عامل اقتصادي مورد توجه در اسلام، عامل نيروي انساني است. در قرآن و سنت كار ايجاد شده از انسان بسيار مورد توجه قرار گرفته است به صورتي كه جزء اعمال عبادي به حساب مي آيد و پاداش آخرت انسان ها به سعي و تلاش آنها در دنيا وابسته است. در قرآن مجيد آيات زيادي درباره ارزش كار و تاكيد بر عمل صالح وجود دارد. قرآن به شدت انسان را از حرف زدن هاي بيهوده و بي عمل منع نموده است و همواره تاكيد مي نمايد كه فضل خدا نصيب كساني خواهد شد كه اهل جهد و كوشش و تلاش باشند. به عنوان مثال در آيه 38 سوره مدثر، به صراحت اين موضوع مطرح شده است كه هر كس در گرو اعمال خويش است. رويكرد دين در آموزه هاي ديني ما بالا بردن بهره وري در جامعه است كه از طريق كارو تلاش بدست مي آيد.

زماني كه در يك جامعه فرهنگ كار نهادينه گردد، كار كردن يك ارزش تلقي خواهد شد و همه افراد جامعه در سطوح مختلف، كاركردن را مسير موزون جامعه دانسته و به سمت درست كار كردن حركت خواهند كرد.

آسيب شناسي فرهنگ كار

حال با اين همه سفارش هاي موكد و قوي براي پيوند كار دنيوي با پاداش آخرتي و روايات قرآني و ديني كه به عنوان مسلمان به آنها اعتقاد داريم، چه اتفاقي افتاده كه نسبت به كار و بهره وري در فرهنگ خود فاقد انگيزه و عملكرد مناسب هستيم.

 بنا بر نظر اكثر كارشناسان اقتصادي، فرهنگ و اخلاق كار در ايران نسبتاً ضعيف بوده و بنابراين لازم است فقدان اين فرهنگ در جامعه به عنوان يك معضل اقتصادي، اجتماعي تلقي شود و براي شناسايي بهتر وضع موجود از نظر فرهنگ كار، بررسي ها و ريشه يابي هايي صورت گيرد.

 بنا بر نظر اكثر كارشناسان اقتصادي، فرهنگ و اخلاق كار در ايران نسبتاً ضعيف بوده و بنابراين لازم است فقدان اين فرهنگ در جامعه به عنوان يك معضل اقتصادي، اجتماعي تلقي شود و براي شناسايي بهتر وضع موجود از نظر فرهنگ كار، بررسي ها و ريشه يابي هايي صورت گيرد

عملكرد بخش عمده اي از شاغلان بخش خصوصي و دولتي در جايگاه مناسب و شايسته خود قرار ندارد. كار يك سرگرمي غيرسازنده و فعاليتي تكراري تلقي مي شود كه افراد خود را ناگزير از انجام آن مي دانند. براي امرار معاش و رفع تلكيف و توجيه شاغل بودن خود، به آن روي مي آورند.اين مسائل باعث كاهش انگيزه و خلاقيت در نظام كاري كشور خواهد شد و فرهنگ كار چهره كنوني را پيدا خواهد كرد. در صورتي كه اگر در سازمان ها، نهادهاي اجتماعي و حتي خانواده ها به شرافت، صداقت و اعتبار حقيقي اهميت داده شود و شايسته سالاري ملاك قضاوت قرار گيرد،فرهنگ كار نمود زيباتري پيدا خواهد كرد و مي توان بسياري از مفاسد اداري را كه هم اكنون از غلبه روابط بر ظوابط ايجاد شده است را برطرف نمود. تجربه سازمان‌هاي موفق در كشور نشانگر آن است كه به رغم تأثير عوامل محيطي، امكان بسياري از تحولات مثبت در درون سازمان‌ها وجود دارد و اين تحولات خود مي‌تواند بسترساز تحولات وسيعتري در كل جامعه باشد. فرهنگ كار و نظم‌پذيري در سازمان‌ها زمينه‌هاي استفاده مفيد و موثر از منابع انساني و مادي را فراهم مي‌سازد و آثار مطلوبي در بعد بهره‌وري و كسب مزيت رقابتي دارد. براي ارزشي كردن توليد و سودآوري، گريزي نيست جز اينكه در سازمان و جامعه فرهنگ كار رواج پيدا كند.

كار آفريني

بررسي وضعيت بسياري از كشورها نشان مي‌دهد كه در صورت برخورداري از استراتژي‌هاي جامع و تبديل آن به برنامه‌هاي مشخص و معين مي‌توان به توسعه دست يافت. در صورتي كه ما بتوانيم با كشورهاي داراي اقتصاد پيشرفته و مدرن تبادل تجربيات داشته باشيم و به تشريح تاريخ و نحوه زندگي آنان بپردازيم، مي توانيم الگوهاي جهان پيرامون را به افراد جامعه معرفي كنيم و نشان دهيم كه ارتقاء جايگاه هر كشوري در هر زمينه اي منوط بر سختكوشي و تلاش و كار مستمر مردم آن كشور است.اين ويژگي در كشورهاي شرق دور كاملا مشهود است. نگاهي به تجارب آنها نشان مي دهد كه در آن جوامع افراد سخت كوش بر افراد داراي استعداد ترجيح داده شده اند. ما نيز مي توانيم علاوه بر استعداديابي و ايجاد افراد شاخص، به سخت كوشي اهميت بدهيم. بزرگترين فايده اين تغيير اولويت، مشاركت بخش بيشتري از جامعه در مسائل اجتماعي خواهد بود و شايسته سالاري محقق خواهد شد.

فرهنگ كار يك هنجار فرهنگي است كه يك ارزش اخلاقي مثبتي را براي انجام يك شغل درست وضع نموده است و مبتني بر اين باور است كه كار في‌نفسه داراي يك ارزش ذاتي است. مثل ساير هنجارهاي فرهنگي، علاقه‌مندي و باور يك فرد به اخلاق كار اساساً تحت تأثير تجارب و تعليم يافتن فرد در خلال دوران طفوليت و نوجواني است. خانواده يكي از عواملي است كه در تقويت فرهنگ كار و دوام و اسمترار آن نقش دارد. اين به خاطر اين است كه فرد دائماً تحت تأثير خانواده قرار مي‌گيرد.

 اشتغال پايدار مفهومي نيست كه بتوان با فعاليت ها و پيگيري هاي مستمد اقتصادي ايجاد نمود بلكه زير ساختي است كه بايد با ايجاد فرهنگ درست كار در سنين كودكي و نوجواني در آحاد جامعه ايجاد شود

 بنابراين با برقراري ارتباط و كنش متقابل بين خانواده و فرد مي‌توان به صورت ضمني و غيرمستقيم بسترسازي لازم براي ايجاد و پرورش فرهنگ كار را فراهم ساخت والديني كه يك فرهنگ كار قوي را ابزار مي‌دارند فرزندان خود را به سوي بهره‌مند شدن از فرهنگ كار قوي مي‌كشانند. همين كه فردي وارد محل كار مي‌شود در ارتباط با تصورات و عكس‌العمل ديگران، نگرش‌هاي كار شكل يافته او در دوران طفوليت تاييد شده و يا مورد نقض قرار مي‌گيرد. در اين ميان مفهوم اشتغال پايدار رابطه تنگاتنگي با جايگاه كار در جوامع دارد. اشتغال پايدار مفهومي نيست كه بتوان با فعاليت ها و پيگيري هاي مستمد اقتصادي ايجاد نمود بلكه زير ساختي است كه بايد با ايجاد فرهنگ درست كار در سنين كودكي و نوجواني در آحاد جامعه ايجاد شود. نظام آموزشي كشور مي تواند در اين زمينه گام هاي اساسي بردارد.

فرهنگ كار بدون كار مفهومي ندارد. كار كردن و فرهنگ كار بايستي نهادينه شود تا از اين طريق بتوان بنيادهاي فرهنگ كار را بنا نهاد و در جهت تقويت آن گام برداشت. فرهنگ كار به معناي پذيرش اصول، الگوها، رفتارها و قواعد صنعت توليد است كه با اعمال ساز و كارهايي بايستي آن را ايجاد، مراقبت و كاربردي كرد. بدون ترديد ساختار اقتصادي جامعه بر فرهنگ كار موثر است. اميد است بتوانيم با جديت بيشتري شعار سال جديدمان را جدي بگيريم و تلاش روزافزون را سرلوحه زندگي فردي مان قرار دهيم.

زهره حيدري

بخش اقتصاد تبيان

سه شنبه دهم 5 1391 4:57
X